Over ons

Est. 1974

 • Het begon allemaal bij Anna en Nico. Toen zij naar België kwamen hadden zij een droom. Hoop op een beter leven. Na verschillende jaren werken, in de mijn, op de Bleubell , een eigen kruidenierswinkel, namen ze de stap en begonnen ze een “Frituur”.
  Ze kochten een 2de hands frietkraam en opende “O Geros Tou Morya” – De eerste Belgische Frituur met Griekse specialiteiten. Hun droom werd werkelijkheid.
  Anna gekend bij alle Genkenaren.
  “De Griekse dame met haar vreemd eten, haar ambachtelijke frieten en haar bijzonder humor wekte de nieuwsgierigheid van vele “.
 • Op 18 december 1980 opende de ‘Belgische frituur met Griekse specialiteiten’ op de nu gekende locatie. Vennestraat 1
 • In 1983 namen dochter Mariane en schoonzoon Marcel de zaak over. Anna en Nico nog steeds zeer present natuurlijk.
  Op 21 jarige leeftijd kregen ze een grote verantwoordelijkheid.Dag in dag uit samen met je partner werken… het vergt een aantal extra vaardigheden.
 • Anna kon vele generaties en mensen van verschillende afkomst en klasse bekoren. Hele gezinnen kwamen voor haar Friet Gyros. En zelfs nu nog passeren de kinderen van toenmalige klanten en zetten de traditie verder van ‘een frietje Gyros eten’.
 • De kleindochters Sari en Vallina werden geboren in de hectiek van het bestaan van De Griekse Frituur. Ze vrolijkten dag in dag uit het leven van Mariane en Marcel, Anna en Nico.
  In 2005 stapte Vallina in de zaak. In het deel ‘Restaurant O Geros’. Sari na enige Engelse avonturen liet niet lang op haar wachten. En maakte de familie weer compleet in 2016.
 • Welkom allemaal in onze Familie zaak met een warm verleden, en een spannende toekomst!